Меню

Лесна рецепта за пастет от пилешки дробчета

9 октомври 2022 | 06:13 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г пилешки черен дроб
40 г масло
50 мл бяло вино
1 ч. л. горчица
30 г. каперси
1 глава червен лук
3-4 бр. аншоа
зехтин, сол, черен пипер на вкус
няколко листа градински чай 
1-2 стръка свеж розмарин
100 мл вода или пилешки бульон
30 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

В дълбок тиган загрейте малко зехтин и сложете в него нарязания лук, розмарина и градинския чай, като билките може да не нарязвате. След като се задуши леко лука може да добавите дробчетата. Когато се позапържат може да извадите от тигана розмарина и градинския чай. Добавете виното и водата/бульона и гответе около 10 минути. След това прибавете каперсите, аншоата, горчицата и накрая маслото. Овкусете със сол и черен пипер.

Когато вкусовете се смесят и дробчетата вече са готови всичко това може да пасирате в блендер или кухненски робот, може да ползвате и пасатор. По желание може да изсипете дробчетата на дървена дъска и с нож много хубаво да ги нарежете до получаването на консистенция, която да напомня за пастет. Сервирайте с хубав хляб.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай