Меню

Чеснови скариди с пармезан

24 октомври 2022 | 06:17 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
Спрей за готвене
1 чаша галета
1 чаша пармезан 
2 супени лъжици магданоз 
1 и ½ чаени лъжици чесън на прах 
500 г скариди, почистени и обелени 
2 супени лъжици масло, разтопено
30 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 175 градуса. Напръскайте тава за печене със спрея за готвене, за да не залепва. Смесете галетата с пармезана, чесъна и магданоза в голяма купа. Разбъркайте добре. Оваляйте всички скариди в панировката, докато полепне много добре. Подредете скаридите в тавата за печене, поръсете с разтопеното масло и печете в загрята фурна за около 20 минути или до златисто.

Забележка: Рецептата може да се изпълни и като изпържите скаридите в дълбок съд с нагорещена мазнина. Не забравяйте след това да отцедите мазнината, като подредите скаридите върху кухненска хартия.

Снимка: iStock

Опитайте също:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай