Готварство

Рецепта за вкусни кифли с наденички и чедър

17 Окт 2022 | 05:23 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 300 мин Порции: 15-20
Рецепта за вкусни кифли с наденички и чедър

Продукти:

  • 500 г брашно
  • 50 г меко масло
  • 250 мл вода
  • 1 ч.л. сол
  • 2-3 с.л. захар
  • 8 г прясна мая
  • около 15-20 тънки наденички
  • 15-20 тънко нарязани филийки чедър, едам, кашкавал
  • или друго твърдо сирене
  • За намазване:
  • 1 жълтък
  • 2 с.л. прясно мляко
  • сусам за поръсване

Приготвяне:

В дълбока купа комбинирайте брашното, маята, захарта, водата. Всичко се разбърква добре. След това се добавя солта и маслото и се меси до получаването на гладко и хубаво тесто. Покрийте купата с капак или кърпа и оставете тестото да втаса за 2-3 часа.

След това тестото се разточва и нарязва на ленти, които леко се разточват с ръце, за да се закръглят. Около наденичките завийте кашкавала/сиренето, а след това около тях навийте лента от тестото. Подредете в тава върху хартия за печене вече увитите наденички и сирене, покрийте с кърпа и оставете да втасат за около час. След това ги намажете с разбитите жълтък и мляко и по желание поръсете сусамово семе. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Опитайте още: