Рецепта за вкусни кифли с наденички и чедър
17 Окт 2022 | 05:23 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 300 мин Порции: 15-20
Продукти:
- 500 г брашно
- 50 г меко масло
- 250 мл вода
- 1 ч.л. сол
- 2-3 с.л. захар
- 8 г прясна мая
- около 15-20 тънки наденички
- 15-20 тънко нарязани филийки чедър, едам, кашкавал
- или друго твърдо сирене
- За намазване:
- 1 жълтък
- 2 с.л. прясно мляко
- сусам за поръсване
Приготвяне:
В дълбока купа комбинирайте брашното, маята, захарта, водата. Всичко се разбърква добре. След това се добавя солта и маслото и се меси до получаването на гладко и хубаво тесто. Покрийте купата с капак или кърпа и оставете тестото да втаса за 2-3 часа.
След това тестото се разточва и нарязва на ленти, които леко се разточват с ръце, за да се закръглят. Около наденичките завийте кашкавала/сиренето, а след това около тях навийте лента от тестото. Подредете в тава върху хартия за печене вече увитите наденички и сирене, покрийте с кърпа и оставете да втасат за около час. След това ги намажете с разбитите жълтък и мляко и по желание поръсете сусамово семе. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минути или до готовност.
Снимка: iStock
Опитайте още: