Меню

Шоколадов сладкиш с две съставки

8 ноември 2022 | 06:11 | Михаела Лазарова
5 от 5 гласа
Добави в любими
400 г шоколад, може да комбинирате млечен с тъмен или да сложите само 1 вид
3-4 големи добре узрели банана
50 мин

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

Направете бананите на пюре, за по-лесно може да ползвате пасатор или кухненски робот. Сложете ги в купа. Разтопете шоколада на водна баня и го добавете към бананите. Разбъркайте добре съставките, за да се получи хомогенна смес. Полученото тесто се изсипва в тава, в която сте сложили хартия за печене или сте намазнили с масло.

Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 35-40 минути. Краищата на сладкиша трябва леко да се отдръпнат от формата за печене, а на пипане сладкишът да е леко мек. Оставете го добре да изстине. След това го сложете в подходяща чиния и поръсете с пудра захар или украсете по ваш избор.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай