Гризини с пармезан и масло
06 Ное 2022 | 06:16 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 60 мин Порции: 10-15
Продукти:
- 140 г брашно
- черен пипер на вкус
- ¼ ч.л. сол или по-малко
- 30 г леко меко масло
- 2-3 с.л. настърган пармезан
- 125 мл студена вода
- разтопено масло за намазване след изпичане
Приготвяне:
В купа комбинирайте брашното, пармезана, черния пипер и солта. Разбъркайте и след това добавете маслото., Започнете да бъркате с пръсти, докато се получи ронлива смес и маслото се свърже с останалите съставки. След това добавете водата и месете, докато се получи гладко тесто. Разделете го на малки топки и с ръце разточете всяка една във формата на гризина. Подредете ги в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 40 минути или до златисто. Извадете ги от фурната и докато са топли ги намажете с масло.
Снимка: iStock
Опитайте още: