Готварство

Гризини с пармезан и масло

06 Ное 2022 | 06:16 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 10-15
Гризини с пармезан и масло

Продукти:

  • 140 г брашно
  • черен пипер на вкус
  • ¼ ч.л. сол или по-малко
  • 30 г леко меко масло
  • 2-3 с.л. настърган пармезан
  • 125 мл студена вода
  • разтопено масло за намазване след изпичане

Приготвяне:

В купа комбинирайте брашното, пармезана, черния пипер и солта. Разбъркайте и след това добавете маслото., Започнете да бъркате с пръсти, докато се получи ронлива смес и маслото се свърже с останалите съставки. След това добавете водата и месете, докато се получи гладко тесто. Разделете го на малки топки и с ръце разточете всяка една във формата на гризина. Подредете ги в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 40 минути или до златисто. Извадете ги от фурната и докато са топли ги намажете с масло.

Снимка: iStock

Опитайте още: