Гръцка картофена салата с фета сирене
15 Ное 2022 | 06:18 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 25 мин Порции: 2-3
Продукти:
- 2 кг картофи
- 50 г микс маслини без костилки
- 1/2 глава червен лук, нарязана
- няколко стръка наситнен магданоз
- 100-150 г фета сирене, нарязано или натрошено
- За дресинга:
- 1/2 ч.ч. зехтин
- 2 скилидки стрит чесън
- 2 супени лъжици риган
- 2 чаени лъжички мащерка
- сокът на ½ или 1 лимон
Приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват като за картофена салата, след което се сваряват. След това се отцеждат и се оставят да изстинат. Сложете ги в подходяща купа и добавете към тях останалите съставки. Комбинирайте съставките за дресинга, овкусете, разбъркайте и сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още: