Есенна салата с пилешко, грозде и ядки
20 Ное 2022 | 05:52 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 10 мин Порции: 2-3
Продукти:
- 500 г печено или варено пилешко месо без кости и кожа
- 1-2 стръка селъри, целина
- червено или бяло грозде без семки, количество според предпочитанията ви
- 50 г счукани орехи или пекан
- За дресинга:
- 1-2 ч.л. дижонска горчица
- ½ ч.л. мед
- ½ кофичка майонеза
- 1-2 ч.л. бял винен оцет
- сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
В малка купа комбинирайте пилешкото месо, нарязаната на тънки резенчета целина, гроздето нарязано наполовина и орехите. Отделно пригответе дресинга като комбинирате добре всички съставки. Овкусете с него салатата, разбъркайте и сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още: