Готварство

Топчета с бекон и крема сирене

23 Ное 2022 | 11:21 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 10
Топчета с бекон и крема сирене

Продукти:

  • 8 резена пушен бекон
  • 225 г крема сирене
  • 2 чаши настърган чедър
  • 30 г смес от сух чесън, сух лук, черен пипер, сол, сушен магданоз
  • 1 супена лъжица много ситно нарязан лук
  • 1 супена лъжица счукани солени крекери

Приготвяне:

Сложете бекона в загрят на средна към висока температура тиган. Запържете го без мазнина от двете страни. Той ще пусне своята мазнина и ще стане хрупкав. След като покафенее го прехвърлете върху кухненска хартия да се отцеди. Когато изстине го нарежете на много ситни парченца.

Смесете крема сиренето, чедъра, сместа от подправки, лука и счуканите крекери. Добавете и бекона. Разбъркайте всичко много добре. Оформете малки топчета от сместа. Подредете ги в чиния. Сложете в хладилник да стегнат за няколко часа и предястието ви е готово.

Снимка: iStock

Вижте още: