Готварство

Тайландско пиле с къри и кокосово мляко

30 Ное 2022 | 06:30 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 2-3
Тайландско пиле с къри и кокосово мляко

Продукти:

  • 600 г пилешки гърди без кожа и кости
  • 1 консерва пълномаслено кокосово мляко
  • 1 люта чушка
  • ½ глава червен лук
  • 2 скилидки стрит чесън
  • 2 супени лъжици пресен настърган джинджифил
  • зехтин, къри на прах – количеството вижте в рецептата
  • сол, черен пипер – на вкус

Приготвяне:

Месото се нарязва на хапки и в купа се овкусява със сол, черен пипер и 1 чаена лъжичка къри на прах. Разбъркайте добре. В дълбок тиган на средно силен огън сложете 1 супена лъжица зехтин и овкусеното месо. Когато парченцата станат златистокафяви, може да ги извадите в чиния.

В същия тиган добавете още 1 супена лъжица зехтин и сложете нарязаните чушка, лук, черен пипер, 2 супени лъжици къри на прах, чесън и джинджифил. Бъркайте 1-2 минути, докато подправките се комбинират добре и сложете кокосовото мляко и месото. Покрийте с капак, гответе 10 – 15 минути на средно слаб огън. За финал овкусете с наситнени пресен босилек и кориандър. Сервирайте това ястие с гарнитура от бял/кафяв ориз или киноа.

Снимка: iStock

Опитайте още: