Пиле с ароматни подправки в пармезанов сос
05 Дек 2022 | 06:46 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 45 мин Порции: 2-3
Продукти:
- 500 г пилешки гърди нарязани наполовина и начукани леко
- 1 чаена лъжичка сушен риган
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- сол и черен пипер на вкус
- За соса:
- 2 скилидки стрит чесън
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 2 супени лъжици пресен наситнен магданоз
- 1 чаена лъжичка сушен розмарин
- 1/2 чаена лъжичка сушен риган
- 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
- 2 супени лъжици царевично нишесте
- 1 супена лъжица вода
- 2 супени лъжици зехтин
- настърган пармезан на вкус
Приготвяне:
Месото се овкусява добре и от двете страни с риган, чесън на прах, сол и черен пипер. В голям тиган на средно висока температура добавете зехтин, сложете месото и го гответе докато покафенее добре и от двете страни. След това го отделете в чиния. В същия тиган (без да го почиствате) сложете 1 супена лъжица зехтин, червен пипер, чесън, риган, розмарин и магданоз. Бъркайте около 1 минута или докато усетите аромата на чесъна.
Добавете млякото и намалете огъня. Отделно комбинирайте царевичното нишесте и вода. Добавете тази смес към соса и върнете пилешкото месо, което по желание може да нарежете на хапки. Гответе около 10-12 минути или докато пилето стане напълно готово. Поръсете с настърган пармезан и разбъркайте добре. Може да сервирате в комбинация с къса паста, ориз или друга гарнитура по ваш избор.
Снимка: iStock
Опитайте още: