Шоколадов мус със сметана и кафе
05 Дек 2022 | 06:23 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 140 мин Порции: 3-5
Продукти:
- 300 г микс тъмен и млечен шоколад
- 4 чаши студена течна сметана за разбиване
- 1/4 ч.ч. пудра захар
- 1/2 ч.л. инстантно кафе на прах
- 1 ч. л. ванилов екстракт
Приготвяне:
В малка тенджера сложете шоколада, кафето и ваниловия екстракт, както и ¾ от течната сметана. Загрейте ги на средно силен огън и бъркайте, докато шоколадът се разтопи. След това отделете от котлона, за да се охлади сместа. Разбийте останалата част от сметаната с пудра захарта, докато стане пухкава. Ползвайте миксер. Добавете я към шоколадовата смес внимателно и бъркайте с шпатула. Разпределете муса в чаши или купички и сложете в хладилник за 2-3 часа, докато стегне. След това украсете по желание и сервирайте.
Снимка: iStock
Опитайте още: