
Продукти:
- 1 хубав хляб – ненарязан
- 4 – 5 с.л. масло, разтопено
- 2 стрити скилидки чесън
- 1 бурканче сос маринара или друг по ваш вкус
- 200-300 г настъргана или нарязана моцарела
- 200 г колбас по ваш избор
- лют червен пипер на вкус – по желание
- сушен босилек на вкус – по желание
- 50-80 г настърган пармезан
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190-200 градуса. В купичка комбинирайте маслото и чесъна. Хлябът се нарязва на филийки – нормални или по дължината му, ако искате да са по-големи. Намазват се с чесновото масло и се запичат за около 10 минути. След това филийките се изваждат от фурната и се намазват със соса, добавят се колбасът, моцарелата, пармезанът, подправките и отново се запичат за около 10 минути или докато сирената се разтопят.
Снимка: iStock
Опитайте още: