Готварство

Рецепта за лесна панировка

09 Дек 2022 | 11:19 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 10 мин Порции: 5-8
Рецепта за лесна панировка

Продукти:

  • 2 яйца
  • 150 г брашно
  • 200 мл прясно мляко
  • сол на вкус

Приготвяне:

Най-напред отделете жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват на твърд сняг с миксер. Отделно разбийте с бъркалка жълтъците, към които сте добавили щипка сол и млякото. След това добавете пресятото брашно и отново разбъркайте добре. Накрая се добавят разбитите на твърд сняг белтъци, внимателно, малко по малко, като се бърка с шпатула. Когато се получи хомогенна смес, вашата панировка е готова. Можете да я използвате за паниране на зеленчуци, лучени кръгчета, месо, риба.

Снимка: iStock

Вижте още: