Рецепта за лесна панировка
09 Дек 2022 | 11:19 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 10 мин Порции: 5-8
Продукти:
- 2 яйца
- 150 г брашно
- 200 мл прясно мляко
- сол на вкус
Приготвяне:
Най-напред отделете жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват на твърд сняг с миксер. Отделно разбийте с бъркалка жълтъците, към които сте добавили щипка сол и млякото. След това добавете пресятото брашно и отново разбъркайте добре. Накрая се добавят разбитите на твърд сняг белтъци, внимателно, малко по малко, като се бърка с шпатула. Когато се получи хомогенна смес, вашата панировка е готова. Можете да я използвате за паниране на зеленчуци, лучени кръгчета, месо, риба.
Снимка: iStock
Вижте още: