Меню

Рецепта за френски бисквити Sable (Сабле)

8 декември 2022 | 10:48 | Михаела Лазарова
5 от 4 гласа
Добави в любими
250 г брашно 
210 г меко масло
2 жълтъка
1/4 чаша захар на кристали около 50 г
1/2 чаша пудра захар (пресята) около 60 г
1 щипка сол
1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт
кристална захар за овалване на тестото около 50-100 г
250 мин

  • Порции: 20-30

Продукти
Приготвяне

В купа сложете маслото и го разбийте с миксер. След това добавете към него захарта и солта и отново разбийте. Следва да сложите жълтъците и ванилията, а след това да добавите и брашното постепенно. На финала трябва да се получи меко тесто, което леко да размесите и оформите на 1-2 дебели фитила или на няколко по-малки топки върху леко набрашнен плот. Тестото се овалва добре в кристална захар, след което се завива в свежо фолио и се поставя в хладилник да стегне за 2-3 часа.

След това може да разточите с точилка върху набрашнен плот и да изрежете бисквити с формички. Ако сте оформили тестото на фитили (руло) го нарежете на филийки с дебелина около половин сантиметър. След това ги подредете в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 15-17 минути или докато станат златистокафяви. Оставете ги да изстинат и може да ги хапвате.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай