Меню

Лесна рецепта за паста пене арабиата

12 декември 2022 | 10:01 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г паста Penne
500-600 г белени домати от консерва, отцедени
2 стрити скилидки чесън
3 малки сушени люти чушки
наситнен магданоз на вкус
сол на вкус
3-4 с.л. зехтин
30 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

В дълбок тиган загрейте зехтина. Добавете към него начупените/нарязани люти чушки, чесъна. Гответе около 2-3 минути, за да не загори чесъна и добавете обелените и нарязани домати. Гответе около 10-12 минути, за да се редуцира сосът на гъстота. Сложете пастата да се вари според инструкциите на опаковката. Когато е готова може да я отцедите и да я сложите към соса, ако е твърде гъст може да сипете съвсем малко от водата, в която се е варила пастата. Разбъркайте добре, гответе около 1 минута, поръсете с магданоза и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай