Коледни веган кукис с боровинки
20 Дек 2022 | 06:42 | Илияна Николова Време на приготвяне: 60 мин Порции: 10
Продукти:
- 125 г веган маргарин
- 125 г захар
- 125 г кафява захар
- 1 супена лъжица канела
- ½ супена лъжица смес от индийско орехче, куркума и карамфил
- 125 мл растително мляко
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
- 275 г брашно
- 1 пакет бакпулвер
- ½ супена лъжица сода
- 100 г счукани шамфъстъци
- 75 г сушени боровинки или стафиди
Приготвяне:
Разбийте маргарина с двата вида захар до пухкава смес. Добавете и щипка сол за контраст. Добавете подправките, млякото и ванилията. Разбийте. След това добавете брашното, содата, бакпулвера, предварително смесени. Разбивайте, докато се получи гъсто тесто. Добавете шамфъстъците и боровинките. Омесете с лъжица или с ръце. Увийте тестото във фолио и го охладете за 30 минути.
Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте тава за печене с хартия. С лъжица разпределете бисквитите на равни разстояния. При печенето те ще се разстелят леко и ще уголемят размера си. Печете за около 15-20 минути или до златисто. Охладете върху решетка, преди да сервирате.
Снимка: iStock
Вижте още: