Минихлебчета за сандвичи и предястия
15 Дек 2022 | 07:04 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 80 мин Порции: 15-20
Продукти:
- 300 г брашно
- 15 мл олио
- 30 мл вода
- 170 г кисело мляко
- 1 ч. л. сол
- 1 ч.л. суха мая
Приготвяне:
В купа комбинирайте брашното, киселото мляко, солта, водата и разбъркайте. Добавете олиото, маята и месете до получаването на гладко и хубаво тесто. Оформете го на топка, завийте в свежо фолио и го оставете да си почине за 30 минути. След това тестото се разточва с точилка върху леко набрашнен плот. Изрязват се кръгли форми с чаша или формички за сладки. След това в тиган с незалепващо покритие се изпичат, от двете страни за около 3-4 минути на страна. Сервирайте с любими сирена, кашкавали, сухи мезета, пушена риба и други. Може всяко изпечено парче да разрежете наполовина и да оформите минисандвичи.
Снимка: iStock
Вижте още: