Меню

Минихлебчета за сандвичи и предястия

15 декември 2022 | 07:04 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г брашно 
15 мл олио
30 мл вода
170 г  кисело мляко
1 ч. л. сол
1 ч.л. суха мая
80 мин

  • Порции: 15-20

Продукти
Приготвяне

В купа комбинирайте брашното, киселото мляко, солта, водата и разбъркайте. Добавете олиото, маята и месете до получаването на гладко и хубаво тесто. Оформете го на топка, завийте в свежо фолио и го оставете да си почине за 30 минути. След това тестото се разточва с точилка върху леко набрашнен плот. Изрязват се кръгли форми с чаша или формички за сладки. След това в тиган с незалепващо покритие се изпичат, от двете страни за около 3-4 минути на страна. Сервирайте с любими сирена, кашкавали, сухи мезета, пушена риба и други. Може всяко изпечено парче да разрежете наполовина и да оформите минисандвичи.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай