Меню

Сьомга на тиган с ароматни подправки

15 януари 2023 | 06:18 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 котлета от сьомга
4-5 супени лъжици зехтин или масло
1-2 скилидки чесън
3-4 супени лъжици пресен нарязан магданоз
1/2 чаша бяло вино
сол и черен пипер на вкус
20 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

В голям тиган с незалепващо покритие добавете зехтина/ маслото и целите скилидки чесън (обелени). Гответе около 1 минута, като внимавате да не изгорите маслото или чесъна. Добавете сьомгата и гответе около 2-3 минути от всяка страна, на среден огън. Поръсете с ½ от магданоза, ½ от черния пипер и добавете бялото вино. Увеличете малко котлона и гответе 1-2 минути, обърнете рибните котлети още веднъж и поръсете с останалия магданоз и черен пипер, сложете сол на вкус. Продължете да готвите още 3-5 минути. Сервирайте с гарнитура по ваш избор, като не забравяйте да полеете рибата със соса, който е останал в тигана.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай