Готварство

Пудинг с кроасани и шоколад

30 Дек 2022 | 05:28 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 2-3
Пудинг с кроасани и шоколад

Продукти:

  • 6 кроасана с масло
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • ½ ч.ч. течна сметана за готвене
  • ¼ ч.ч. захар
  • ½ ч.л. екстракт от ванилия
  • 200-300 г шоколад по ваш избор

Приготвяне:

В купа комбинирайте млякото, сметаната, яйцето, захарта и ванилията. Разбъркайте всичко, докато се получи хубава гладка смес. Кроасаните се нарязват на 2 или на 3 (в зависимост колко са големи) или се накъсват, след което се потапят в млечната смес, за да се напоят хубаво.

Оставете ги за около 15-20 минути. Настържете или нарежете шоколада, прибавете го към кроасаните и леко разбъркайте.

В тава с незалепващо покритие, която може леко да намазните с масло, изсипете кроасаните. Ако е останало от млечната смес, добавете и нея. Печете пудинга в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-35 минути или до готовност. Когато изстине може да го сервирате така или да добавите сладолед, чаша топъл шоколад.

Снимка: iStock

Опитайте още: