Готварство

Запечени пилешки гърди с чедър и подправки

18 Яну 2023 | 06:40 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 65 мин Порции: 2-3
Запечени пилешки гърди с чедър и подправки

Продукти:

  • 1 килограм пилешки гърди, без кожа
  • сол и черен пипер на вкус
  • 3/4 чаена лъжичка сладък/пушен червен пипер
  • 1 чаена лъжичка сух риган
  • 1 чаша течна сметана за готвене
  • 1 супена лъжица царевично нишесте
  • 3 стрити скилидки чесън
  • няколко люти чушки, може и мариновани
  • 200 г настъргано сирене чедър
  • 1 чаша пресен спанак, нарязан

Приготвяне:

Ако парчетата месо са по-дебели, може да ги нарежете наполовина по дължина, след което месото се начуква. В купичка комбинирайте солта, черния пипер, ригана и червения пипер. Подредете месото в подходяща тава и го подправете от двете страни с подправките. Отделно комбинирайте нарязаните чушки, сметана, чесъна и царевично нишесте. Разбъркайте добре и залейте месото. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 25-30 минути. След това поръсете със спанака и настърганото сирене и запечете за още 10 минути или докато се разтопи. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Снимка: iStock

Вижте още: