Запечени пилешки гърди с чедър и подправки
18 Яну 2023 | 06:40 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 65 мин Порции: 2-3
Продукти:
- 1 килограм пилешки гърди, без кожа
- сол и черен пипер на вкус
- 3/4 чаена лъжичка сладък/пушен червен пипер
- 1 чаена лъжичка сух риган
- 1 чаша течна сметана за готвене
- 1 супена лъжица царевично нишесте
- 3 стрити скилидки чесън
- няколко люти чушки, може и мариновани
- 200 г настъргано сирене чедър
- 1 чаша пресен спанак, нарязан
Приготвяне:
Ако парчетата месо са по-дебели, може да ги нарежете наполовина по дължина, след което месото се начуква. В купичка комбинирайте солта, черния пипер, ригана и червения пипер. Подредете месото в подходяща тава и го подправете от двете страни с подправките. Отделно комбинирайте нарязаните чушки, сметана, чесъна и царевично нишесте. Разбъркайте добре и залейте месото. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 25-30 минути. След това поръсете със спанака и настърганото сирене и запечете за още 10 минути или докато се разтопи. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.
Снимка: iStock
Вижте още: