Меню

Запечен сандвич с песто и сирене

18 януари 2023 | 05:31 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 филии хляб по ваш избор
босилеково или доматено песто (около 3-4 с.л.)
3-4 тънки парчета гауда, чедър или кашкавал
масло за намазване
10 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Вземете 1 филийка хляб и я намажете с песто. Сложете 1-2 тънко нарязани парчета сирене. Върху тях поставете втората филийка и отгоре я намажете добре с масло. В загрят грил тиган или обикновен с незалепващо покритие сложете сандвича с маслото към повърхността на тигана. Внимателно намажете с масло отгоре другата филийка на сандвича, докато той се запича от едната страна. След около 2-3 минути обърнете сандвича от другата страна да се запече. Така сиренето ще се разтопи хубаво, а външните страни на горната и долната филийка ще станат много вкусни и хрупкави.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай