Запечени пилешки гърди с вкусна марината
21 Яну 2023 | 06:22 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 40 мин Порции: 2-3
Продукти:
- 500 г пилешки гърди без кожата
- За маринатата:
- 1 кофичка гъсто кисело мляко
- 2 ч.л. пушен червен пипер
- 2 ч.л. кимион на прах
- 1 ч.л. лук на прах
- 1 ч.л. сушен кориандър
- 3 супени лъжици доматено пюре
- сол и черен пипер на вкус
- 3 с.л. сок от пресен лимон
- 1 супена лъжица зехтин
Приготвяне:
В дълбока купа комбинирайте съставките за маринатата и разбъркайте добре. След това сложете в нея месото и отново разбъркайте добре, за да се овкуси от всички страни. Подредете местото в тава с незалепващо покритие и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 25-30 минути или до готовност. Нарежете месото и добавете към салата, сандвич, питки.
Снимка: iStock
Опитайте още: