Меню

Запечени пилешки гърди с вкусна марината

21 януари 2023 | 06:22 | Михаела Лазарова
Добави в любими
500 г пилешки гърди без кожата
За маринатата:
1 кофичка гъсто кисело мляко
2 ч.л. пушен червен пипер
2 ч.л. кимион на прах
1 ч.л. лук на прах
1 ч.л. сушен кориандър
3 супени лъжици доматено пюре
сол и черен пипер на вкус
3 с.л. сок от пресен лимон
1 супена лъжица зехтин
40 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

В дълбока купа комбинирайте съставките за маринатата и разбъркайте добре. След това сложете в нея месото и отново разбъркайте добре, за да се овкуси от всички страни. Подредете местото в тава с незалепващо покритие и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 25-30 минути или до готовност. Нарежете месото и добавете към салата, сандвич, питки.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай