Домашен течен шоколад с лешници и еспресо
22 Яну 2023 | 06:55 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 15 мин Порции: 1
Продукти:
- 1 чаша печени лешници без сол
- 200 г разтопен тъмен шоколад
- 1/4 чаша еспресо
- 3-4 с.л. пудра захар или мед на сладост
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 2 супени лъжици неподсладено какао на прах
- 1-2 с.л. вода
Приготвяне:
Сложете ядките в кухненски робот и ги смелете докато заприличат на ядков тахан. Това означава, че като време за смилане може да ви отнеме повече от 5 минути. След това към тях добавете пудрата захар/меда, ванилията, кафето, какаото и отново разбийте. Следва да сложите разтопения шоколад и около 1-2 с. л. вода. Водата се слага, за да стане течният шоколад по-рядък. Разбийте за още няколко секунди. По желание може да поставите шоколада в хладилник за няколко минути или веднага да сервирате с палачинки и хубав хляб.
Снимка: iStock
Опитайте още: