Готварство

Домашен течен шоколад с лешници и еспресо

22 Яну 2023 | 06:55 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 15 мин Порции: 1
Домашен течен шоколад с лешници и еспресо

Продукти:

  • 1 чаша печени лешници без сол
  • 200 г разтопен тъмен шоколад
  • 1/4 чаша еспресо
  • 3-4 с.л. пудра захар или мед на сладост
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 2 супени лъжици неподсладено какао на прах
  • 1-2 с.л. вода

Приготвяне:

Сложете ядките в кухненски робот и ги смелете докато заприличат на ядков тахан. Това означава, че като време за смилане може да ви отнеме повече от 5 минути. След това към тях добавете пудрата захар/меда, ванилията, кафето, какаото и отново разбийте. Следва да сложите разтопения шоколад и около 1-2 с. л. вода. Водата се слага, за да стане течният шоколад по-рядък. Разбийте за още няколко секунди. По желание може да поставите шоколада в хладилник за няколко минути или веднага да сервирате с палачинки и хубав хляб.

Снимка: iStock

Опитайте още: