Салата с леща и зеленчуци
24 Яну 2023 | 06:14 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 30 мин Порции: 2-3
Продукти:
- 2 чаши кафява леща
- 3 чушки – червена, зелена, жълта
- 1/2 глава червен лук
- 1 средно голяма краставица
- няколко чери домата
- ½ връзка магданоз
- За дресинга:
- 1/3 ч.ч. зехтин
- 1 стрита скилидка чесън
- 1/4 ч.ч. сусамов тахан
- 2 супени лъжици ябълков оцет
- сокът на 1 лимон
- 1 чаена лъжичка смлян кимион
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Лещата се изплаква и се слага да се вари до готовност. След това се прецежда и се оставя да се охлади леко. Сложете я в голяма купа и към нея добавете нарязаните на ситно зеленчуци. Отделно комбинирайте съставките за дресинга и овкусете салатата. Разбъркайте и сервирайте.
Снимка: iStock
Опитайте още: