Готварство

Тост с горгондзола и карамелизиран лук

28 Яну 2023 | 05:50 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 20 мин Порции: 2-4
Тост с горгондзола и карамелизиран лук

Продукти:

  • 200 г сирене горгондзола
  • 3 големи глави червен лук, обелени
  • 3 супени лъжици екстра върджин зехтин
  • 1 стръкче нарязан розмарин
  • 4 супени лъжици балсамов оцет
  • 4 супени лъжици кафява захар
  • 4 филийки хляб по ваш избор

Приготвяне:

В добре загрят тиган добавете зехтина и розмарина. Когато розмаринът леко покафенее може да добавите лука, който да е нарязан на кръгчета или полумесеци. Бъркайте често, за да не загори. Трябва да омекне, да стане леко златист. След това добавете балсамовия оцет, захарта. Гответе, докато захарта се разтопи и течността се редуцира. Овкусете със сол и махнете от котлона, за да изстине карамелизираният лук. Препечете хубав хляб, намажете го с горгонзолата и върху нея сложете от вкусния лук.

Снимка: iStock

Опитайте още: