Тост с горгондзола и карамелизиран лук
28 Яну 2023 | 05:50 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 20 мин Порции: 2-4
Продукти:
- 200 г сирене горгондзола
- 3 големи глави червен лук, обелени
- 3 супени лъжици екстра върджин зехтин
- 1 стръкче нарязан розмарин
- 4 супени лъжици балсамов оцет
- 4 супени лъжици кафява захар
- 4 филийки хляб по ваш избор
Приготвяне:
В добре загрят тиган добавете зехтина и розмарина. Когато розмаринът леко покафенее може да добавите лука, който да е нарязан на кръгчета или полумесеци. Бъркайте често, за да не загори. Трябва да омекне, да стане леко златист. След това добавете балсамовия оцет, захарта. Гответе, докато захарта се разтопи и течността се редуцира. Овкусете със сол и махнете от котлона, за да изстине карамелизираният лук. Препечете хубав хляб, намажете го с горгонзолата и върху нея сложете от вкусния лук.
Снимка: iStock
Опитайте още: