Меню

Шоколадов мус с бисквити

18 януари 2023 | 12:40 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г тъмен шоколад
4 ч.ч. изстудена течна сметана за готвене
1/4 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. начупени шоколадови, слепени или други бисквити по ваш избор
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
180 мин

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

Сложете в тенджера на котлона 3 ч. ч. от сметаната и към нея добавете начупения шоколад. Бъркайте, за да се разтопи добре шоколадът и да се свърже със сметаната. Отделете от котлона щом е готово, тъй като сместа не бива да завира. След това добавете ваниловия екстракт и оставете сместа да се охлади добре. Разбийте до пухкавост останалата част от сметаната заедно с пудрата захар и я добавете към шоколадовата смес, бъркайки с шпатула. Начупете бисквитите и добавете и тях. Разпределете муса в чаши или купички и го сложете в хладилник, за да стегне за около 2-3 часа. Преди да сервирате може да украсите по ваш избор.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай