Шоколадов мус с бисквити
18 Яну 2023 | 12:40 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 180 мин Порции: 6-8
Продукти:
- 250 г тъмен шоколад
- 4 ч.ч. изстудена течна сметана за готвене
- 1/4 ч.ч. пудра захар
- 1 ч.ч. начупени шоколадови, слепени или други бисквити по ваш избор
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
Приготвяне:
Сложете в тенджера на котлона 3 ч. ч. от сметаната и към нея добавете начупения шоколад. Бъркайте, за да се разтопи добре шоколадът и да се свърже със сметаната. Отделете от котлона щом е готово, тъй като сместа не бива да завира. След това добавете ваниловия екстракт и оставете сместа да се охлади добре. Разбийте до пухкавост останалата част от сметаната заедно с пудрата захар и я добавете към шоколадовата смес, бъркайки с шпатула. Начупете бисквитите и добавете и тях. Разпределете муса в чаши или купички и го сложете в хладилник, за да стегне за около 2-3 часа. Преди да сервирате може да украсите по ваш избор.
Снимка: iStock
Опитайте още: