Трюфели с бял шоколад и лешници
25 Яну 2023 | 06:07 | Илияна Николова Време на приготвяне: 180 мин Порции: 10
Продукти:
- 10 г масло
- 250 г бял шоколад
- Кокосово брашно
- 100 г сметана
- Лешници на вкус
Приготвяне:
Разтопете маслото в касерола на среден огън. След това добавете сметаната и разбърквайте няколко минути, докато се смесят.
Добавете начупения бял шоколад. Разбърквайте отново до пълното му разтопяване. Свалете от огъня, прехвърлете сместа в купа. Охладете за 2 часа, докато се стегне.
Гребнете малко от сместа с пръсти. В средата сложете няколко лешника. Оваляйте с длани, докато се получи топче. След това оваляйте трюфелите в кокосовото брашно за завършек. Подредете в плосък съд и отново приберете в хладилник за 1 час.
Снимка: iStock
Вижте още: