Меню

Щрудел с кестени и ябълки

24 януари 2023 | 07:23 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
300 г брашно 
300 г кестени
1 яйце 
2 ябълки, обелени и нарязани 
1 супена лъжица какао 
Разбито яйце за намазване
120 г масло 
150 г захар
1 белтък 
1 малка чашка ром
1 щипка сол
120 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В купа смесете брашното и захарта, разбъркайте с телена бъркалка или пресейте. Добавете яйцето и белтъка към тях. Добавете щипка сол. Добавете и нарязаното на кубчета меко масло. Омесете тестото, докато се получи гладко и леко лепкаво. Оформете топка, увийте с фолио и приберете в хладилник за 1 час.

Сварете кестените, почистете ги и ги нарежете на едри парчета. Към тях добавете и нарязаните ябълки, разбъркайте. Залейте с рома. Добавете какаото, разбъркайте много добре.

Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Сложете пълнежа и завийте тестото на руло, като краищата на тестото трябва да дойдат откъм долната страна. Прехвърлете в тава с хартия за печене. Намажете с разбитото яйце.

Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. Извадете от фурната, оставете да изстине напълно и нарежете на парчета.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай