Готварство

Печени бутчета с картофи, лук и розмарин

23 Яну 2023 | 06:06 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 100 мин Порции: 3-4
Печени бутчета с картофи, лук и розмарин

Продукти:

  • 600 г пилешки бутчета
  • 300 г бял лук
  • 500 г картофи
  • сокът на 1 лимон
  • 1 стрък розмарин, наситнен
  • сол на вкус
  • 4 с.л. екстра върджин зехтин
  • За овкусяване на картофите и лука:
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 стрък розмарин
  • сол на вкус

Приготвяне:

В дълбока купа поставете бутчетата и ги овкусете добре със солта, лимоновия сок, розмарина. Нека месото да се маринова за 20 минути. Поставете бутчетата в тава върху хартия за печене и ги поръсете добре със зехтин. Печете 40 минути във фурна, която е предварително загрята на 200 градуса. През това време обелете картофите, нарежете ги на малки парчета и ги сложете в купа с вода, за да се отстрани излишното нишесте. Когато минат 40 минути от печенето на месото, отцедете картофите и добавете към тях нарязания на колелца лук, розмарина, зехтин. Разбъркайте ги и ги сложете при бутчетата. Печете на 220 градуса за още 40 минути или до готовност на картофите.

Снимка: iStock

Опитайте още: