Печени бутчета с картофи, лук и розмарин
23 Яну 2023 | 06:06 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 100 мин Порции: 3-4
Продукти:
- 600 г пилешки бутчета
- 300 г бял лук
- 500 г картофи
- сокът на 1 лимон
- 1 стрък розмарин, наситнен
- сол на вкус
- 4 с.л. екстра върджин зехтин
- За овкусяване на картофите и лука:
- 4 с.л. зехтин
- 1 стрък розмарин
- сол на вкус
Приготвяне:
В дълбока купа поставете бутчетата и ги овкусете добре със солта, лимоновия сок, розмарина. Нека месото да се маринова за 20 минути. Поставете бутчетата в тава върху хартия за печене и ги поръсете добре със зехтин. Печете 40 минути във фурна, която е предварително загрята на 200 градуса. През това време обелете картофите, нарежете ги на малки парчета и ги сложете в купа с вода, за да се отстрани излишното нишесте. Когато минат 40 минути от печенето на месото, отцедете картофите и добавете към тях нарязания на колелца лук, розмарина, зехтин. Разбъркайте ги и ги сложете при бутчетата. Печете на 220 градуса за още 40 минути или до готовност на картофите.
Снимка: iStock
Опитайте още: