
Продукти:
- 300 г спагети
- 3-4 консерви риба тон
- 3 скилидки чесън
- 1 с.л. каперси
- 4 филета аншоа
- 500 г чери домати
- 2 ч.л. доматено пюре
- сол и черен пипер на вкус
- 2-3 с.л. екстра върджин зехтин
Приготвяне:
Сложете пастата да се вари според инструкциите на опаковката. В добре загрят тиган сложете нарязаните чесън, каперси и аншоата цяла. След 2-3 минути добавете нарязаните лук и чери доматки. Щом лукът поомекне може да сложите рибата тон, доматеното пюре, сол и черен пипер на вкус. Когато пастата е готова, може да я отцедите и да я добавите в тигана. Разбъркайте добре и сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още: