Фокача със сирена с готово тесто
02 Фев 2023 | 09:03 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 160 мин Порции: 1
Продукти:
- 1 охладено готово тесто за пица/хляб
- 1/2 ч.ч. настъргано сирене моцарела
- 1/4 ч.ч. настърган пармезан
- 4 супени лъжици екстра върджин зехтин
- 3 стрити скилидки чесън
- 1 ч.л. сушен риган
- Сол и черен пипер на вкус
- Зехтин за намазване на тавата
Приготвяне:
Сложете тестото в намазнена със зехтин купа, покрийте го с кърпа и оставете на топло за поне 30 минути, за да втаса. След това си пригответе подходяща тава за печене, която сте намазали обилно със зехтин. Сложете тестото и го разстелете с пръсти. Покрийте го отново с кърпа и пак оставете да втаса за 45-60 минути. Когато втаса го поръсете с 4 с. л. зехтин.
С пръсти направете трапчинки в него като внимателно го натискайте, за да станат хубави вдлъбнатини, но да не се сплеска тестото. Минете няколко пъти с пръсти върху него. Поръсете с чесъна, подправките и сирената. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 15-20 минути или докато тестото стане готово.
Снимка: iStock
Вижте още: