Меню

Фокача със сирена с готово тесто

2 февруари 2023 | 09:03 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 охладено готово тесто за пица/хляб
1/2 ч.ч. настъргано сирене моцарела
1/4 ч.ч. настърган пармезан
4 супени лъжици екстра върджин зехтин
3 стрити скилидки чесън
1 ч.л. сушен риган
Сол и черен пипер на вкус 
Зехтин за намазване на тавата
160 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Сложете тестото в намазнена със зехтин купа, покрийте го с кърпа и оставете на топло за поне 30 минути, за да втаса. След това си пригответе подходяща тава за печене, която сте намазали обилно със зехтин. Сложете тестото и го разстелете с пръсти. Покрийте го отново с кърпа и пак оставете да втаса за 45-60 минути. Когато втаса го поръсете с 4 с. л. зехтин.

С пръсти направете трапчинки в него като внимателно го натискайте, за да станат хубави вдлъбнатини, но да не се сплеска тестото. Минете няколко пъти с пръсти върху него. Поръсете с чесъна, подправките и сирената. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 15-20 минути или докато тестото стане готово.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай