Запечени фурми с бекон и сирене едам
04 Фев 2023 | 06:05 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 20 мин Порции: 2
Продукти:
- 10 големи натурални фурми
- 10 филийки бекон
- 80-100 г сирене едам (едамер) или друго твърдо
- мед за поръсване – по желание
Приготвяне:
Премахнете костилките от фурмите, като внимателно ги разрежете почти наполовина по дължината. Във всяка фурна поставете малко парче от сиренето. След това завийте в тънко парче бекон. Подредете в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10-15 минути или докато беконът стане златистокафяв. Може да ползвате и еърфрайър, като го загреете на 180 градуса и готвите фурмите за около 8 минути.
Подредете готовите фурми в подходяща чиния и по желание поръсете с малко мед.
Снимка: iStock
Опитайте още: