Паста с риба тон и гъби на фурна
09 Фев 2023 | 05:57 | Илияна Николова Време на приготвяне: 50 мин Порции: 6
Продукти:
- 340 г паста
- 300 мл сметана за готвене
- 2 чаши настъргано сирене чедър
- 2 консерви риба тон, отцедени
- 200 г гъби, нарязани (може и от консерва)
- ¼ чаша нарязан лук
- 1 чаша грах (може и замразен)
- 1 чаша натрошен картофен чипс (по избор)
Приготвяне:
Напълнете голяма тенджера с подсолена вода. Сварете в нея пастата за около 8-9 минути. Отцедете. Междувременно загрейте фурната на 220 градуса. Смесете сварената паста с чедъра, сметаната, рибата, граха, гъбите и лука в голяма купа. Разбъркайте добре.
Прехвърлете в тава за печене. Поръсете обилно с натрошения чипс. Ако искате, по желание може да го замените с настъргано сирене или кашкавал. Печете в загрята фурна за около 30 минути или до златиста коричка.
Снимка: iStock
Вижте още: