Меню

Печени картофи с пармезан и чесън

16 февруари 2023 | 09:33 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг картофи 
2 супени лъжици зехтин или 
½ леко разтопено малко пакетче масло
2 стрити скилидки чесън
1/3 ч.ч. настърган пармезан
1 ч. л. пушен червен пипер
Няколко стръка наситнен магданоз
Сол и черен пипер на вкус
40 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Картофите се обелват и нарязват, като размера на парчетата зависи от желанията ви. Сложете ги в купа и добавете зехтина или маслото към тях. Хубаво ги разбъркайте. След това добавете останалите съставки и отново разбъркайте добре.

В подходяща тава сложете лист хартия за печене и леко го намазнете, поръсвайки го със зехтин. Сложете картофите и печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 25-30 минути или до готовност на картофите. От време на време може да ги разбърквате. Готовите картофи отвън трябва да са леко хрупкави, а отвътре меки.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай