
Продукти:
- 500 г телешка кайма
- 1 глава лук, нарязан
- 1 консерва доматен сос
- 1 консерва тъмен боб, отцеден
- 1 консерва цели домати, обелени и нарязани
- 1 и ½ чаши вода
- 1 щипка чили на прах
- 1 щипка чесън на гранули
- Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Загрейте малко мазнина в дълбок тиган. В нея запържете каймата и лука, като разбърквате постоянно за 5 до 7 минути или докато покафенее. Добавете доматения сос, боба, нарязаните домати, водата. Овкусете с подправките. Разбърквайте. След като започне да бълбука, намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри 15 минути.
Снимка: iStock
Опитайте още: