Пиле с ориз в един тиган
02 Мар 2023 | 12:33 | Илияна Николова Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 6 бр. пилешко филе от бут
- Сол на вкус
- Черен пипер на вкус
- 1 глава лук, ситно нарязан
- 1 морков, ситно нарязан
- 2 скилидки чесън, пресован
- 1 чаена лъжица риган
- 1 чаена лъжица червен пипер
- ½ чаена лъжица чили на прах
- ½ чаена лъжица мащерка
- 1 и ½ чаши бял ориз
- 3 чаши пилешки бульон
- 1 чаша замразен грах
Приготвяне:
Загрейте зехтина в дълбок тиган на средна към висока температура. Поръсете пилешкото със сол и черен пипер. Втрийте подправките и сложете в тигана. Пържете от всяка страна по няколко минути, докато покафенее. Извадете от тигана и оставете настрана.
Намалете котлона. В същата мазнина запържете лука и морковите за около 5 минути, докато омекнат и се задушат. Добавете чесъна и разбърквайте за още 1 минута. Добавете ригана, червения пипер, чилито, мащерката и още сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте много добре.
Добавете ориза, покрийте с бульона. Оставете да заври, покрийте с капак и оставете да къкри 15 минути. След като течността се абсорбира и оризът набъбне, добавете пилешкото, като го втъкнете в ориза. Добавете граха и разбъркайте. Покрийте за още 2 минути с капака. Сервирайте, когато пилешкото и оризът са напълно омекнали.
Снимка: iStock
Вижте още: