Меню

Десерт с рикота, мед и шамфъстък

18 април 2023 | 12:22 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
450 г сирене рикота
1/4 ч.ч. течна сметана за разбиване
60 г крема сирене с по-малко сол
канела на вкус
1 ч.л. пресен лимонов сок
50 г обелен и нарязан шамфъстък
мед на вкус
10 мин

  • Порции: 1-2

Продукти
Приготвяне

В купа или кухненски робот сложете сирената, сметаната, канелата и лимоновия сок и ги разбъркайте до получаването на хомогенен крем. Сложете го в подходяща чиния или купичка, полейте с мед и добавете ядките. По желание може да замените меда с любимо сладко и да добавите за украса и пресен плод. Този десерт може да сервирате и върху хубав хляб.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай