Меню

Пилешки бутчета с картофи и маслини

5 май 2023 | 05:26 | Михаела Лазарова
Добави в любими
6-7 големи картофа
6-8 малки пилешки бутчета
2 супени лъжици червен сладък пипер, може и пушен
2 супени лъжици сушен риган
сол и черен пипер на вкус
6 скилидки чесън
1 глава жълт лук
50 г маслини Каламата без костилки
50 г зелени маслини без костилки
5-6 с.л. зехтин
80 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

В купичка комбинирайте подправките. В подходяща тава за печене сложете обелените и нарязани картофи, маслините, нарязаните лук и чесън. Поръсете със зехтин и половината количество микс подправки и разбъркайте. С останалата част от микса овкусете бутчетата, които добавете в тавата при останалите съставки. Поръсете с малко зехтин и поставете на тавата алуминиево фолио за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 60 минути или докато пилето и картофите се сготвят. Накрая отстранете внимателно фолиото и запечете за още няколко минути, за да хванат картофите и месото златиста коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай