Готварство

Салата с пилешко, нахут и хумус

21 Май 2023 | 06:14 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 15 мин Порции: 2
Салата с пилешко, нахут и хумус

Продукти:

  • 2 консерви нахут от 400 г, изплакнати и отцедени
  • 500 г печено или варено пилешко месо без кожа
  • 50 маслини каламата, без костилки
  • 50 г други маслини по ваш избор, без костилки
  • 2 обикновени червени чушки
  • няколко стръка зелен лук
  • няколко стръка кориандър
  • 200 г хумус
  • 2 супени лъжици дижонска горчица
  • сол, черен пипер на вкус
  • сок от лайм/лимон на вкус
  • 2 чаени лъжички сух риган

Приготвяне:

В голяма купа добавете накъсаното/нарязано месо, нахута и нарязаните маслини, чушка, кориандър и зелен лук. Разбъркайте. След това идва ред на хумуса, дижонската горчица, солта, черния пипер, сока от лайм и ригана. Разбъркайте отново, докато съставките се смесят добре. По желание може да поръсите с малко филирани печени бадеми.

Снимка: iStock

Вижте още: