Салата с пилешко, нахут и хумус
21 Май 2023 | 06:14 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 15 мин Порции: 2
Продукти:
- 2 консерви нахут от 400 г, изплакнати и отцедени
- 500 г печено или варено пилешко месо без кожа
- 50 маслини каламата, без костилки
- 50 г други маслини по ваш избор, без костилки
- 2 обикновени червени чушки
- няколко стръка зелен лук
- няколко стръка кориандър
- 200 г хумус
- 2 супени лъжици дижонска горчица
- сол, черен пипер на вкус
- сок от лайм/лимон на вкус
- 2 чаени лъжички сух риган
Приготвяне:
В голяма купа добавете накъсаното/нарязано месо, нахута и нарязаните маслини, чушка, кориандър и зелен лук. Разбъркайте. След това идва ред на хумуса, дижонската горчица, солта, черния пипер, сока от лайм и ригана. Разбъркайте отново, докато съставките се смесят добре. По желание може да поръсите с малко филирани печени бадеми.
Снимка: iStock
Вижте още: