Меню

Хумус с грах

17 май 2023 | 11:43 | Михаела Лазарова
Добави в любими
200 г консерва нахут
200 г консерва грах
80 г сусамов тахан
1 скилидка чесън
100 мл зехтин
2- с.л. пресен лимонов сок
сол, черен пипер на вкус
сусамови семена за поръсване
10 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Грахът и нахутът се отцеждат от консервите/бурканите и се изплакват. След това се слагат в блендер или кухненски робот. Към тях се добавят останалите съставки и всичко се пасира до получаването на хомогенна смес. Преди да сервирате хумуса по желание може да охладите в хладилник.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай