Агнешки котлети с вкусна марината
29 Май 2023 | 11:34 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 100 мин Порции: 3
Продукти:
- 1 кг агнешки котлети
- За марината за месо:
- 1/2 глава нарязан лук
- 2 стрити скилидки чесън
- пресен розмарин на вкус
- пресен градински чай, на вкус
- настъргана лимонова кора на вкус
- сокът на ½ лимон
- около 1 чаена лъжичка смесен смлян пипер – червен, зелен, бял, черен
- струйка зехтин екстра върджин
Приготвяне:
Нарежете на ситно лука, чесъна и билките. Добавете към тях лимоновата кора и сока, подправете с пипера. Сложете месото в подходящ съд и го овкусете от всички страни с марината. Покрийте и сложете в хладилник за поне 1 час. След това в добре загрят тиган с малко мазнина изпечете котлети. Ще им трябват около 4-5 минути за всяка страна. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.
Снимка: istock