Готварство

Рецепта за месо бургери

08 Юни 2023 | 07:24 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 50 мин Порции: 4
Рецепта за месо бургери

Продукти:

  • 350 г телешка кайма
  • 130 г свинска кайма
  • 3 с.л. сирене Грана Падано – настъргано
  • мащерка на вкус
  • сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

В купа комбинирайте каймата и останалите съставки. Хубаво омесете всичко с ръце. След това оформете кюфтета, които леко приплескайте с ръце, за да придобият формата на месо за бургери. Ако разполагате с готварски ринг в подходящ размер може да ползвате него за оформянето на месото за бургера.

След това подредете месото върху хартия за печене в тава. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около30-40 минути или до готовност. Може да ползвате и еърфрайър за изпичане на месото или грил тиган, грил. Следва да добавите подходящи питки и гарнитури. Тук може да видите една рецепта за домашни питки за бургери.

Снимка: iStock

Опитайте още: