Рецепта за месо бургери
08 Юни 2023 | 07:24 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 50 мин Порции: 4
Продукти:
- 350 г телешка кайма
- 130 г свинска кайма
- 3 с.л. сирене Грана Падано – настъргано
- мащерка на вкус
- сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
В купа комбинирайте каймата и останалите съставки. Хубаво омесете всичко с ръце. След това оформете кюфтета, които леко приплескайте с ръце, за да придобият формата на месо за бургери. Ако разполагате с готварски ринг в подходящ размер може да ползвате него за оформянето на месото за бургера.
След това подредете месото върху хартия за печене в тава. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около30-40 минути или до готовност. Може да ползвате и еърфрайър за изпичане на месото или грил тиган, грил. Следва да добавите подходящи питки и гарнитури. Тук може да видите една рецепта за домашни питки за бургери.
Снимка: iStock
Опитайте още: