Картофена салата с бекон и майонеза
05 Юни 2023 | 05:57 | Илияна Николова Време на приготвяне: 40 мин Порции: 8
Продукти:
- 1 кг картофи, нарязани
- 500 г бекон, нарязан
- ½ чаша майонеза
- ¼ чаша дресинг за салата Цезар
- ¼ чаша италиански дресинг (готов)
- 3 супени лъжици заквасена сметана
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- 3 стръка пресен лук, ситно нарязан
- 3 малки глави лук, ситно нарязан
- ¼ чаша чедър, настърган
- Черен пипер на вкус
Приготвяне:
Поставете картофите в голяма тенджера, покрийте с вода. Оставете да заври на среден огън. След това намалете котлона и оставете да къкри 20 минути, докато картофите омекнат. Междувременно запържете бекона в собствената му мазнина в загрят на висока температура тиган. След това го поставете върху хартия да се отцеди от мазнината.
Отцедете картофите от водата. Поставете ги в голяма купа. Ако не сте ги нарязали предварително, нарежете ги на едри парчета. Добавете бекона, разбъркайте и сложете в хладилника да се охладят.
Междувременно в купа смесете майонезата, заквасената сметана, горчицата и пипера. Разбъркайте много добре. След като картофите и беконът са добре охладени, добавете към тях дресинга, разбъркайте добре. Добавете ситно нарязания лук и настърганото сирене. Разбъркайте и сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още: