Печено пиле с ябълки и картофи
17 Сеп 2023 | 05:18 | Илияна Николова Време на приготвяне: 90 мин Порции: 6
Продукти:
- Спрей за готвене
- 2 супени лъжици масло
- 1 голяма глава лук, нарязан
- Сол на вкус
- Черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици захар
- 5 големи зелени ябълки, обелени и нарязани
- 500 г картофи, обелени и нарязани
- 2 супени лъжици зехтин
- 6 бр. пилешки бутчета (горна част)
- 2 супени лъжици пресен магданоз
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Напръскайте тава за печене със спрея за готвене. Разтопете маслото в тиган на средна температура. Запържете лука. Поръсете с малко сол и сотирайте за 2 минути. Добавете захарта и продължете да разбърквате, докато се разтопи и лукът стане полупрозрачен или за 6 до 8 минути. Свалете от котлона.
Подредете картофите, ябълките, лука на дъното на тавата. Поръсете с малко зехтин, сол и пипер. Подредете бутчетата отгоре. Втрийте зехтин в тях. Поръсете с магданоз. Печете в загрята фурна за 1 час.
Снимка: iStock
Вижте още: