Меню
Готварство

Зеленчуци на пара

20.09.2008г. / 13 55ч.
Аз жената
Зеленчуци на пара

Аз много обичам зеленчуците и си ги приготвям в тенджера, тъй като не ям пържено.

Подбирате си зеленчуци по избор, аз слагам лук, моркови, чушки, патладжани, чесън, домати... Нарязвам ги: лука на малки полумесеци, морковите на кръгчета, чушките на половини кръгчета, чесъна на не много ситно. Патладжаните ги обелвам и ги посолявам, оставям ги малко да им се отцеди горчивината. Слагам всичко в тенджера и сипвам съвсем малко вода на дъното, за да не се залепят. Готвят се под капак, преди това посолявам, слагам малко босилек, риган, къри... подправки по избор!!!
Когато започнат да омекват зеленчуците слагате доматите, обелени и нарязани, сега вече можете да оставите ястието и без капак. Можете да задушавате докато омекнат зеленчуците, а може и да ги оставите по-твърди.
Консумира се топло с кисело мляко или месо, а може и самостоятелно.
Приятен апетит.

Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно

* * *

Гъби със зеленчуци на фурна

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Виолета ( преди 11 години )
Аз често приготвям зеленчуци на пара, но използвам решетка в тенджерата. Зеленчуците задушавам цели и след това нарязвам и прибавям подправките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар