Меню

Задушен заек със свинско

23 януари 2013 | 16:24 | Аз жената
3 от 16 гласа
Добави в любими
Продукти: 
Един заек 
500-700 г свинско месо 
2 кафени чашки олио 
1 чаена чаша вино 
2 чаени чаши вода 
2 лъжици брашно 
черен пипер, сол

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Заекът се реже на едри парчета и се запържва заедно със свинското месо в олиото. Парчетата запържено месо се подреждат в глинен гювеч. В същото олио се запържва лукът, нарязан на филийки. След като омекне се прибавя брашното. Сместа се разрежда с виното и водата. Подправя се на вкус с черен пипер и сол. С получената смес се залива месото в глинения съд. Запечатва се с тесто и се пече във фурна 3 часа и половина. Поднася се с картофено пюре.
Добър апетит!

* * *

Свинско с кисело зеле

Снимка: photl.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
анонимен ( преди 2 месеца )