Готварство

Задушен заек със свинско

23 Яну 2013 | 16:24 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Задушен заек със свинско

Продукти:

  • Продукти:
  • Един заек
  • 500-700 г свинско месо
  • 2 кафени чашки олио
  • 1 чаена чаша вино
  • 2 чаени чаши вода
  • 2 лъжици брашно
  • черен пипер, сол

Приготвяне:

Приготвяне

Заекът се реже на едри парчета и се запържва заедно със свинското месо в олиото. Парчетата запържено месо се подреждат в глинен гювеч. В същото олио се запържва лукът, нарязан на филийки. След като омекне се прибавя брашното. Сместа се разрежда с виното и водата. Подправя се на вкус с черен пипер и сол. С получената смес се залива месото в глинения съд. Запечатва се с тесто и се пече във фурна 3 часа и половина. Поднася се с картофено пюре.
Добър апетит!

* * *

Свинско с кисело зеле

Снимка: photl.com