Меню

Свинско с ориз и коприва

27 март 2009 | 11:51 | Аз жената
5 от 4 гласа
Добави в любими
Продукти: 
около 500-700 г свинско месо (може и ребърца) 
около 300-400 г коприва 
1 глава лук 
1 морков 
1 ч. ч. ориз 
1 домат (настърган или нарязан на ситно) 
дафинов лист 
1 с. л. чубрица 
1 с. л. червен пипер 
1 с. л. джоджен 
сол

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Месото се слага да се вари. Отпенва се и се добавят сол, ситно нарязаният лук, морков и доматите. Слага се дафиновият лист. Копривата се почиства и се измива с гореща вода. Нарязва се на ситно. Когато месото е почти готово, се прибавя копривата. Ври около 20 минути и се прехвърля в тава, където се добавя и измитият ориз и подправките. Залива се с бульонът, който трябва да покрие месото. Ако не е достатъчно, се долива топла вода. Пече се в загрята фурна, като се внимава ястието да остане сочно.
Става много вкусно!
Рецептата е на свекърва ми. Копривата може да се замени със спанак или лапад, като тогава времето за варене се намалява доста – около 7-8 минути.

* * *

Миш-Маш – класически

 

Снимка: photl.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай