Меню

Постно сирене от кашу

7 ноември 2012 | 14:00 | Ивет Лолова
4 от 1 гласа
Добави в любими
150 г кашу
1 лимон
1 ч.л. агар-агар (вегетариански желатин)
щипка сол
1 ч.л. лук и чесън на люспи или на прах
1/2 ч.л. зехтин
по-малко от 1/2 ч.л. черен и червен пипер
1/2 ч.л. копър или магдан

Продукти
Приготвяне

Накиснете кашуто в минерална вода поне за 4 часа. Ако ви е удобно, може да го оставите във вода цяла нощ. Прецедете го и го измийте.

Сложете го в дълбока купа. Прибавете сока на 1 лимон. Пасирайте с пасатор (или в блендера на кухненския робот).

Кипнете 150 г. вода и изсипете в нея агар-агара. Бъркайте на котлона около 1 минута. Изсипете топлата смес в кашуто и разбъркайте добре.

Прибавете останалите подправки – сол, лук, чесън, червен и черен пипер, зехтин, ленено семе и пшеничен зародиш.

Вземете пластмасова или стъклена купа с правоъгълна или произволна форма. Намажете стените й със зехтин и изсипете сместа. Ако е нужно, загладете повърхността с вилица. Ако искате да украсите вашето сирене – сега е моментът – посипете отгоре щедро със сух копър, чубрица или червен пипер.

Оставете сиренето в хладилник за около 2 часа, за да се стегне.

Ако сте объркали пропорциите кашу-вода е възможно сиренето да не стане толкова твърдо, че да се реже, но от него става много вкусен пастет.

Използвайте въображението си и пробвайте да направите сиренето с вашите любими подправки.

Оригиналният вариант е от блога vanillka.com.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай