За дома

Поставки за яйца с мъниста и пайети

05.04.2012г. / 16 31ч.
Вергиния Генова
Поставки за яйца с мъниста и пайети

Дали тази година ще боядисаме толкова много яйца, колкото поставки и панерчета ще ви покажем – не знам? Лично аз вече започнах да подарявам каменни яйца, с пожелание хората да са здрави, силни и да могат да се справят с всякакви несгоди и предизвикателства, пък може тази година да не експериментирам с боядисването на истински яйца. Няколко червени са напълно достатъчни за този Великден.

Започнахме с рециклирането при правенето на поставки за яйца и панерчета за козунаци и сега ще ви покажа още един весел начин да забавлявате децата си. Или ако сте по-непораснали като мен да забавлявате и себе си. Всъщност рециклирането може да бъде от различни предмети, които сме използвали и вече не ни трябват. При мен така се получава, че основно имам ролки от тоалетна хартия и им намирам някакво еднократно приложение. Под секрет казано кошничките за яйца, които съм подарявала от минали години, някои от тези, на които се е паднала честта да им подаря си ги пазят и стоят непокътнати.

Децата обикновено нямат достатъчно търпение да използват техниката торцевание, т. е. да лепят малки листчета хартия и им омръзва бързо. Така че най-вероятно вие ще трябва да довършите рошавото жълто пиле.
Пиле може да сътворите като облепите яйце от играчка – динозавър от външната страна и малко от долната вътрешна част, за да му е меко на яйцето, което ще сложите вътре – ще стане хубава поставка – изненада.
Или за декорация може да облепите истинско яйце, което преди това сте пробили и сте източили съдържанието му. От магазини за художнически материали като „Слънчоглед“ може да си закупите перца в различни цветове, калинки, цветчета и други пролетни декорации.
Може да направите зелено храстче от ролка от тоалетна хартия, или пък да облепвате предметите с големи парчета хартия и да направите различни животинки или пък членовете на семейството – така за всеки на Великден ще има поставка за яйцето му.
Докато изнамирате предмети, които могат да се използват за целта, може да ви дойдат и много други идеи като например да преобразите ракиени чашки, като ги украсите с мъниста от стари гердани, с пайети или други подходящи елементи.

Прочетете още:

Коментирай