За дома

5 начина да поддържаме дивана от естествена кожа

23.07.2012г. / 13 32ч.
Аз жената
5 начина да поддържаме дивана от естествена кожа

Ако имате диван и фотьойли от естествена кожа или планирате да си закупите - важно е да знаете как да ги пазите и почиствате правилно, за да ви служат по-дълго време и да изглеждат така, сякаш току-що сте ги взели от магазина.

1. Кожата силно попива мръсотията и затова избягвайте да сядате с мръсни дрехи на дивана. Важно е дрехите ви да нямат ципове или капси, които лесно могат да го издраскат.

2. Периодично почистване с мека суха и чиста кърпа е задължително. Почистването от сухи субстанции става с мека четка или прахосмукачка, които да премахнат мръсното (трохите), без то да попадне в шевовете на дивана.

3. Премахването на течност: разлята вода, безалкохолно, кафе и други става с попивателна хартия или суха хигроскопична кърпа. Избягвайте да го сушите на слънце или със сешоар.

4. Петно може да премахнете с леко навлажнена кърпа и неутрален сапун. Леко разтъркайте петното и веднага го подсушете със суха и чиста кърпа. Така кожата на дивана няма да се навлажни, а мръсотията ще остане в кърпата.

5. Почистването на естествен набук се извършва по същия начин както естествената кожа. За да върнете стария облик на набука след почистване е необходимо леко да се потърка с абразивна хартия.

Zonа for Home съветват: не използвайте препарати, в които изрично не е указано от производителя, че са за почистване на естествена кожа.

В противен случай можете необратимо да повредите кожата, цветът на дивана да избледнее или кожата да се напука.

Повече полезни съвети ще откриете тук.

Прочетете още:

Коментирай